Kevään 2023 kohokohdat

Vuosi 2023 alkaa olla puolivälissä ja siirrymme pian kesälomalle lataamaan akkuja jännittävää syksyä varten! Palataan kuitenkin hetkeksi kuluneeseen kevääseen muutamien muistojen kautta.

  1. Äiti-lapsi-kerhossa kohdattiin 55 äitiä, yhteensä yli 400 kertaa
Kevään viimeinen kerho

Ylivoimaisesti suosituin kerhomme, Kannelmäessä kokoontuva äiti-lapsi-kerho keräsi kevätlukukauden aikana yhteensä 55 äitiä ja 52 lasta. Huhtikuussa meno hieman rauhoittui, sillä ramadan sai osan osallistujista jäämään kotiin ja pitämään pientä hengähdystaukoa, mutta muutoin läpi kevään osallistujia on käynyt tasaisena virtana.

Kerhossa on liikuttu, tanssittu, leikitty, juteltu, tutustuttu uusiin ihmisiin, kokattu erilaisia hävikkiruokia palsternakasta valkoruohosipuliin, ja kuultu mielenkiintoisia vieraita. Meillä on vieraillut kevään aikana asiantuntijoita mm. Helsingin kaupungilta, oppilaitoksista, ennalta estävästä poliisista, hammashoidosta sekä muista järjestöistä. Kiitos jokaiselle ryhmässä vierailleelle – kohtaamiset ovat olleet todella arvokkaita!

Kerhossa on herkuteltu myös mansikkakakulla!

2. Kantsun Tyttöjen oikeuksien Olympialaiset

Vaikka kesäkuu menee suurelta osin jo ensi syksyn suunnitteluun, on meillä ollut aikaa retkille ja muulle kesätoiminnalle. Yksi kohokohdista on ollut Tyttöjen oikeuksien Olympialaiset, jotka järjestimme yhdessä Plan International Suomen Voimanaiset-ryhmän kanssa. Äidit ja tytöt pääsivät osallistumaan tähän pareittain.

Olympialaisissa tutustuttiin tyttöjen oikeuksiin leikkimielisen kilpailun kautta. Itsemääräämisoikeus, oikeus omaan kulttuuriin sekä oikeus puhtaaseen veteen olivat muutamia Olympialaisten lajeista. Kuitenkin suurimman suosion sai piñata: tytöt ja äidit saivat kirjoittaa piñataan asioita, jotka heitä ärsyttävät tai suututtavat. Tekstiä tuli paljon: ampiaisista ja loskasta rasismiin ja ilmastonmuutokseen. Lopuksi piñata sai kaulimesta kyytiä – tuntui varmasti vapauttavalta mäiskäistä sitä niin että karkit lensivät!

Piñata keräsi paljon tekstiä

3. Vapaaehtoiset ja työharjoittelija

Tästä keväästä ei olisi tullut mitään ilman iki-ihania vapaaehtoisiamme sekä työharjoittelijaamme. Kevätkaudella meillä on ollut tarvetta lisäkäsille, ja niitä on onneksi saatu useammalta henkilöltä. Lapset ovat kerhoissa nauttineet siitä, että paikalla on aikuisia ihan heitä varten, lukemassa jännittäviä satuja ja leikkimässä mitä mielikuvituksellisimpia leikkejä.

Toisaalta myös äidit ovat saaneet rauhassa harjoitella suomen kieltä tutuiksi tulleiden ihmisten kanssa. Kieltä on opittu puolin ja toisin, ja keskusteluja käyty lähes kaikesta maan ja taivaan välillä. Meidän työntekijöiden näkökulmasta arvokasta on ollut myös se, että vapaaehtoisten ansiosta mekin olemme saaneet hieman enemmän aikaa kohtaamiselle, kun järjestelyjä on ollut tekemässä useampi ihminen. Kiitos jokaiselle vapaaehtoiselle – toivottavasti näemme taas syksyllä!

Haagan alppiruusupuisto kesäkuussa 2023

Onneksi kaikki kiva ei vielä ole päättynyt, vaan pari kesän tapahtumaa on vielä tulossa ennen juhannusta. Nähdään kuitenkin viimeistään syksyn kerhoissa!

Aurinkoista kesää toivottaen

Najmo & Tuuli

Lisää
blogikirjoituksia