Liikunnan iloa

Meidän osallistujillemme on tarjolla liikuntaa kahtena päivänä viikossa. Keskiviikkoisin se on sekä livenä ryhmässä että etänä ja torstaisin äiti-lapsi kerhon yhteydessä. Moni meidän osallistujistamme ei harrasta liikuntaa säännöllisesti, arki on sen verran kiireisetä, että lasten ja kodin tarpeet menevät äidin hyvinvoinnin edelle. Sen takia, tässä hankkeessa on erittäin tärkeää tarjota liikuntaa meidän kerhojen osallistujille.

Hankkeen alussa moni valitti liikunnasta, palautetta tuli tiuhaan, että se on liian rankkaa ja vaikeaa. Moni valitti, ettei seuraavana päivänä saanut tehtyä mitään, osa vitsaili, että paikalliselta apteekilta loppui Paracetamolit meidän liikuntamme seurauksena.  Muutama jopa tuli myöhään kerhoon, että välttyisi liikunnasta. Se on ymmärrettävää, että jotain tuntuu vaikealta, kun sen tekee ensimmäistä kertaa. Niinpä rohkaisimme meidän kerholaisiamme osallistumaan liikuntaryhmiin ja jatkamaan sitä sillä odotuksella, että enemmin tai myöhemmin liikunnasta voisi tulla jopa kerhon odotetuin hetki.

Etenkin kesällä ja alkusyksystä käydään yhdessä ulkoilemassa.

Kuten osasimmekin odottaa liikuntaan osallistujien määrä, alkoi kasvamaan. Äidit alkoivat tulla jopa aikaisin kerhoon iloisina ja innokkaina osallistumaan liikuntaan. Osallistujat, jotka mielellään tulivat myöhään, jotteivat osallistuisi liikuntaan, alkoi sanoa miten iloisia ovat liikunnasta. Moni alkoi puhua hyvästä olosta, joka tulee liikunnan jälkeen. Eräs osallistuja jopa kertoi, miten jalkakipu on helpottanut sen jälkeen, kun hän on alkanut harrastamaan liikuntaa säännöllisemmin. Hän kertoi, miten lääkäri on monta kertaa kehottanut häntä liikkumaan, muttei ennen innostunut siitä. Osa osallistujista alkoi jopa toivoa kyykkykilpailua, vaikka ihan kaikki eivät ole asiasta niin innoissaan.

Osallistujamäärästä ja jatkuvasta positiivisesta palautteesta olemme huomanneet miten, tärkeä on liikunta vireydelle, terveydelle ja yleiselle hyvinvoinnille. Suurin osa meidän osallistujista liikunnan harrastaminen on aikuisiän uusi kokemus ja monella on ollut usko, että heille voi olla vaikeampaa harrastaa liikuntaa tässä iässä. On ollut ilo huomata miten nämä upeiden naisten asenne liikuntaa kohtaan muuttuu ja alkavat huomata ja iloita liikunnan hyödyistä. Vihdoinkin!

Lisää
blogikirjoituksia